Avagy hogyan Ne legyünk krónikus mozgáskerülők...

Hétfőtől edzek...

Hétfőtől edzek...

Lehet sűrűbben kellene emelgetned a kettlebellt?

2017. június 27. - KissLifeGym1

Tudod miért jó a kettlebell? Mert hozzájárul a produktívabb szálkásításhoz, és segít erősíteni zsírégetés közben. Milyen gyakran használod ezt az eszközt? Mutatunk egy piramis metódusra épülő köredzést, ami meghozza a kedved! 

kettlebell2.jpg

Nem véletlen, hogy a személyi edzők sűrűn beleépítik vendégeik edzéstervébe a kettlebellel végzett gyakorlatokat! Igaz, hogy egykezes súlyokkal is hasonlóképpen munkára lehet bírni az adott gyakorlatoknál az izmokat, ám mégsem ugyanúgy!

Merthogy, a kettlebellt direkt nem úgy nevezték el például, hogy fogantyús egykezes súlyEhhez az eszközhöz sokkal nagyobb stabilitásra van szükség: igénybe veszi a derék tájéki izmokat, a vállöv izmait, valamint a könyök- és csukló ízületeket. 

kettlebell3.jpg

Nézzük meg a komplett piramisos köredzést!
1.)
lendítés 1 kettlebellel
2.) szakítás 1 kettlebellel
3.) elölguggolás 2 kettlebellel
4.) elölguggolás fej fölé nyomással 2 kettlebellel

4 köröd lesz, és körönként növeld az ismétléseket.
Tehát, az első körben mindenből csak simán 8-12 ismétlést végezz, a következőben már kétszer annyit, a harmadik körben hármas a szorzó, és az utolsó körben pedig négyes! Pihenő időt pedig csak a körök után tarts!

kettlebell.jpg

Nem érzed magabiztosnak a mozgásod kezedben a kettlebellel? Kelenföld környékén van egy modern és jól felszerelt edzőterem, ahol minden szakmai segítséget megadnak hozzá a számodra!

KissLife Sportközpont

Élni sohasem késő! hetfotoledzek.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://hetfotoledzek.blog.hu/api/trackback/id/tr6312621547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása