Avagy hogyan Ne legyünk krónikus mozgáskerülők...

Hétfőtől edzek...

Hétfőtől edzek...

Áss le mélyre, és kérdezd meg magadtól: te ki akarsz lenni?

2017. április 30. - KissLifeGym1

Hagyd figyelmen kívül a határokat, és higgy magadban! Mi értelme úgy élni az életed, hogy olyan vagy, mint mindenki más? Ha annak idején Arnold Schwarzenegger mások véleményére adott volna, sose éri el az álmait!arnold_kollazs.jpg

Bízz magadba, mindegy ki mit gondol!
Mikor Arnold eldöntötte, hogy színész lesz, addigra már jókora izomtömeget pakolt magára. A környezetében mindenki azt mondta, hogy ilyen külsővel kár próbálkoznia, úgy sem jut szerephez - még is ő lett Connan, a barbár!

"Fájdalom nélkül nincs növekedés!
Meg kell dolgoznod a tiszteletért,
hiszen nem mászhatsz fel a siker létráján zsebre dugott kézzel!"

 

Szakmai segítséggel hatékonyabban, rövidebb úton érheted el célodat! Az Edző Centrumban részt vehetsz egy ingyenes állapotfelmérésen, ami a siker lépcsőjének első foka lehet!
Gyere le a terembe, és valósítsd meg önmagad!

Így dobd fel az étrended egészségesen!

Búza - sokan szeretnék mással helyettesíteni.
Mutatok nektek néhány olyan gabonafélét, amik sokkal egészségesebbek, magasabb rosttartalommal bírnak, és megadják a szükséges energiát is.gabona.jpg

(A képen sorban: hajdina, teff, bulgur, árpa)

Hajdina
Tele van rostokkal, csont- és immunerősítő, valamint idegvédő hatása is van. Fehérjében is elég gazdag, hiszen 13,25 grammot tartalmaz. Nagyon sokféleképpen elkészíthető köretként, ráadásul akár süteményekhez is használhatod!

Teff
Ez valóságos superfood: amit a többi gabonafélével szemben ez tartalmaz, az a C-vitamin! Emellett pedig gluténmentes, és ráadásul 13,3 gramm fehérjét és több, mint 100 mg kalciumot nyer vele a szervezetünk!

Bulgur
Ez is egészen kiváló fehérje forrás a gabonák világában, ugyanis 100 gramm bulgurral 12,9 gramm proteint kanalazhatunk magunkba. Emellett pedig csökkenti az epekő képződést, és gyulladáscsökkentő hatása is van.gabona2.jpg

Árpa
Antioxidánsokban gazdag, kiemelten magas a rosttartalma, és 12 gramm fehérjét kaphatunk tőle. Csökkenti a koleszterin szintet, no meg tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal is.

A fenti fehérje értékek 100 gramm gabonával vannak kalkulálva.
Színesebbé teheted velük az étrendedet - és egészségesebbé!

 

A rendszeres edzés növeli az agykapacitást!

Agyunk normál állapotában a szervezetünkben keringő oxigén 20%-át használja el. Az edzés során a felfokozott keringés révén a vér több oxigént tud neki szállítani, emiatt elménk sokkal serkentebb lesz - ezt figyeld!brain.jpg

Nagyjából fél évbe telik, hogy az edzések meghozzák az agyra gyakorolt hatásukat: orvostudományilag bizonyított tény, hogy körülbelül 6 hónapos gyakori edzések mellett növekedésnek indul agyunk térfogata. Sokkal jobban fogsz boldogulni az összetettebb feladatokkal, mert fejlődik a tervező-szervezőkészséged és a hosszú távú memóriád is.brain2.jpeg

Szóval, nem csak az egészségmegőrzés miatt érdemes rendszeresen lelátogatni a terembe. Mosolyoghatunk ugyan a sztereotípiákon, miszerint a 2 ajtós szekrények nem éppen észkombájnok - viszont azt se felejtsd el, hogy ők nem feltétlen naturálba tolják az edzéseket.

Irány a terem!

Ezentúl folyton kesudiót akarsz majd enni!

Mindig is egészséges nassként tekintettem a kesudióra, hiszen köztudottan több, jótékony hatása van a szervezetünkre. Nem is gondolnád mennyi olyan anyag van benne, amikre a test optimális működésének nagy szüksége van! Mutatom:kesudio.jpg

Egy maréknyi (kb 30 g) kesudió

  • több mint 700 kJ energiát adhat
  • 5,24 g fehérje forrása lehet
  • és majdnem 8 g szénhidráté
  • összesen kb 14 g zsírt tartalmaznak
  • és majdnem 10 mg kalciumot

kesudio2.jpg

Ez a kesualma végén cseperedő kis gubó valóságos vitaminbomba!
Tele van magnéziummal, foszforral, kalciummal, és egyéb fontos vitaminnal, mint például a többféle B-vitamin - ami ugye az agy vitaminja. Ez már önmagában is a kesudió fogyasztásra ösztönöz, de azt tudtad, hogy fogyás serkentő hatása is van? Ugyan zsírokban gazdag, ám tápanyagokban is, amik egymást karöltve megtámogatják a test zsírbontását.

Heti 2-3 alkalommal tehát erősen ajánlott magadhoz venni néhány marékkal.
Fogyaszd egészséggel!

Csajok, ezért kell edzenetek!

Darázsderék, markolni való formás segg, feszes combok.
Akár jó nő is lehetnél, ha nem lennél lusta és/vagy nem dőlnél be a parasztvakításoknak. A szép testet bármennyire hihetetlen, nem a jóIsten adja ám, meg kell érte dolgoznod, szivi. Irány a terem!toldi2_2.jpg

Az, hogy elveszik a nőiesség attól, ha súlyokkal dolgozol, nemhogy mítosz, hanem egyenesen baromság. Ha valaki azt mondja neked, hogy szimpla erősítő edzésektől úgy néznél ki, mint egy pasi, az ostoba. Vegyük példának Toldi Zsuzsit, aki több fitness versenyen bebizonyította már, hogy egy edzett női test mennyire dögös tud lenni. A nőiesség tehát nem kifogás a puhányságra!
toldi.jpg

(A képen Toldi Zsuzsi)

A súlyzós edzésektől sokkal tónusosabbak lesznek az izmaid, a melled pedig ennek köszönhetően nem eltűnni fog, hanem meg fogja emelni az alatta lévő mellizom! És az is botorság, hogy csak ezt, vagy csak azt szeretnéd formálni. Minden izomcsoportot egységesen kell edzeni, másként aránytalan lesz a munkád gyümölcse.

Ha nem tudod hogyan is kezdj hozzá az alakreformhoz, vagy nem olyan ütemben haladsz, ahogy szeretnél, akkor kérd személyi edző segítségét! Nyugodt szívvel ajánlom neked az Edző Centrum trénereit. Ha tényleg szakmai útmutatásra van szükséged, velük biztosan nem fogsz mellé!

Az izomtömeg növelés 7 aranyszabálya

Tónusosabb, szépen kidolgozott izmokat szeretnél? Nem a hangyák fogják neked összehordani, meg kell érte dolgoznod! Ha ezt a 7 tanácsot megfogadod, hatékonyabb utat kovácsolsz magadnak a célod felé!izomtomeg2.jpg

1.) BCAA - Az ilyen aminosavak étkezések és edzések közti bevitele gyors felszívódásukkal hamar energiához juttatják az izmokat, amik így gyorsabban regenerálódnak és épülnek. 

2.) Makrotápanyagok - A testnek kalóriára van szüksége, hogy képes legyen az izomszöveteket regenerálni, építeni. Ezt táplálkozás útján tudjuk megtámogatni a számára, főként szénhidrátokkal.

3.) Ismétlések és intenzitás - 12-16 ismétlésé közé lődd be, olyan súlyokkal, amiket nem ejtesz a fejedre a szett végére.

4.) Anabolikus állapot fenntartása - Vagyis izomtömeg építő állapot. Amihez úgy tudjuk hozzásegíteni a szervezetünket, hogy naponta többször (3-4 óránként) eszünk kevesebbet.izomtomeg.jpg

5.)  zsírok - Ilyen például a hal: a varázslatos Omega-3 forrása. Naponta 2 g az optimális bevitele, ami reggelre ajánlott, hogy legyen ideje teljesen hasznosulni.

6.) Regenerálódás - Úgy lenne az igazán kiváló, ha átaludnál 8 órát. Alvó állapotban tud a szervezet regenerálódni, szóval eközben építi az izmot.

7.) Pihenőnap - Az idegrendszernek is szüksége van a kikapcsolódásra. Ha egy teljes napig nem éri erőfeszítéssel járó inger, hatékonyabban végzi a következő edzés alatt a munkáját.

Hogyha a Hétfőtől edzek... blogra hivatkozol, az Edző Centrum vezető edzője ingyenes állapotfelmérést végez, hogy megtudd hol tartasz az edzésben! :)

Te is elköveted ezeket a hibákat?

Végre rászánod magad és teszel azért, hogy ma ne ugyanaz nézzen vissza este rád a tükörből, mint tegnap. Aztán eljön a holnap, és még sem észlelsz változást. Mi lehet az oka? Mutatom a hibákat!hibak2.jpg Magasra tartod a lécet, de mégsem guggolsz hozzá elég mélyre! Hiába hozod meg a döntést, hogy "Na, hétfőtől már tényleg edzek!" - minden héten van hétfő, barátom! Szabj pontos határt a céljaidnak, és tartsd is be! Hetente többször lemész a terembe, hajlítgatod a vasat, és izmosodsz/formásodsz.

Ideje végre tenned magadért!

Ha kocka hasat szeretnél nyárra, vagy jó segget,
azt ábrándozással, meg a kanapén heverve
önsajnálatba fulladva nem fogod elérni!

Ha úgy ítéled meg, hogy diétára van szükséged, akkor vedd tudomásul, hogy nincsenek csaló napok! Ha már belefogsz, csináld rendesen - semmi értelme a szarnak adni egy pofont. És a divat diétákkal bizony nem fogod megváltani a Világot! A titok nyitja: Kevesebb kalóriát vigyél be, mint amennyit elégetsz egy nap, és nyomass intervall edzést!hibak.jpg

Rajtad múlik mennyit vagy képes megtenni önmagadért!
Ha úgy érzed, egyedül nem megy, az Edző Centrum trénereitől bármikor kaphatsz segítő kezet! Regisztráció nélkül, díjmentesen végeznek állapotfelmérést. Táplálkozási tanácsokat adnak, és igény szerint segítenek összeállítani az edzéstervedet is!

Hidd el, csak az első lépés nehéz,
ahogy elindulsz a fejlődés útján, büszke leszel arra, amit a tükörben látsz!

süti beállítások módosítása