Avagy hogyan Ne legyünk krónikus mozgáskerülők...

Hétfőtől edzek...

Hétfőtől edzek...

"Úgy hallottam, friss tetoválással nem szabad edzeni..."

2017. június 01. - KissLifeGym1

Elég sokan varratnak, akik edzenek – de mondjuk egy széles, bitang háton jól is néz ki egy egész hátad befedő tetoválás. Viszont mikor az embert frissen tetoválják, akkor több mindent kerülni kell, ugye. Tényleg közéjük tartozik az edzés is? tattoo.jpg

Mi is történik, mikor tetoválnak?
Nagyjából 3 milliméter mélyre vésnek a festéktűvel a bőr alatti irharétegbe. Ennél fogva a friss tetoválásra úgy kell tekinteni, mintha egy nyílt seb volna.

De nem csupán az edzés miatt, hiszen fürdeni sem lehet vele, és szoliba sem mehetsz egy darabig.

tattoo2.jpgMennyi időt kell kihagyni?
Ez annak a függvénye, hogy mekkora a tetoválás, de legalább 3 napot javasolnak a mindent tudók. Viszont fokozatosan kell az adott testrészt terhelni, különben begyullad a tetoválás körül.

De az az optimális, hogyha legalább 1 hetet vársz, mert addigra lehámlik – de nem gyógyul be teljesen a heg! Ha nem fogadod meg a tanácsot, a tetoválás helye nem csak begyullad, de el is fertőződik.

tattoo3.jpg

További hasznos információkért
csatlakozz közösségünkhöz!

hetfotoledzek.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://hetfotoledzek.blog.hu/api/trackback/id/tr912551877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása