Avagy hogyan Ne legyünk krónikus mozgáskerülők...

Hétfőtől edzek...

Hétfőtől edzek...

Nem megy a húzódzkodás? Próbáld így!

2017. május 31. - KissLifeGym1

Mikor látsz valakit húzódzkodni a keretnél mindig bazi könnyűnek tűnik. Aztán mikor felszabadul odaállsz, de nem tudod egyszer sem felhúzni magadat? Megmutatjuk, hogy indulj a nulláról! inervalt.jpg

Invertált evezéssel
Hasonszőrű a döntött törzsű evezéshez, viszont nem terheljük vele annyira a hátunk alsó részét. Nem kell hozzá akkora erő, mint a normál húzódzkodáshoz, mégis dolgoznak a hozzá kellő izmaink.

Ügyelj rá, hogy a rúd mellkasod vonala alatt legyen néhány centivel, és törekedj a 4×10-es ismétlésekre!

inervalt2.jpgAsszisztált húzódzkodás
Állj oda a kerethez egy székkel, vagy egy zsámollyal. Az egyik lábaddal támaszkodj rá, és a segítségével „csalva” húzd fel magad.

A lábaid sorozatonként váltogasd, szintén 4×10-es szettekben. inervalt3.jpg

Minden edzés alkalmával növeld az ismétlésszámot, és 3 naponta tarts 1 nap pihenőt. Hogyha pedig már gond nélkül tudod hozni a 25-ös szorzót, akkor válts taktikát:

Húzódzkodj felugrásból 4×8-akat, és mikor a legmagasabb ponton vagy, mindig tartsd ki 5-6 másodpercig.

a8bc44abb2a1a6d84dafd2c3bfd786e3.jpg

További hasznos tippért pedig
irány a KissLife Sportcentrum!


A nyári hőségben is kellemes edzést tudhatsz magad mögött, hiszen az edzőterem nem csak jól felszerelt és barátságos hangulatú, hanem klimatizált is!

hetfotoledzek.jpg

A dohányzás mennyire befolyásolja az edzést?

Tisztában vagy vele, hogy a passzív dohányzás is káros, nem csak az aktív? Köztudott, hogy egészségkárosító hatása van a cigarettának. De, hogy hat egy folyamatos terhelésnek kitett, igénybe vett szervezetre? dohanyzas2.jpg

Te dohányzol?
A dohányzás csökkenti a vérben keringő oxigénellátását.

Ez egyébként sem egészséges, az edzést illetően pedig nagyon visszaveti az izommunka hatékonyságát: a pihenő időkben nem tud a vér kellő oxigén mennyiséget szállítani az izmoknak – így nem tudnak rendesen újratölteni.dohanyzas4.jpgTehát, ha dohányos létedre edzel, akkor oxigénhiányosak lesznek izmaid.  Ennél fogva sokkal fáradékonyabb leszel, és abszolút nem lesz produktív az edzésed.

De nem csak az optimálatlan oxigénellátás miatt, hanem mert beszűkülnek az ereid. Ennek okán pedig a hajszálerek nem tudnak annyira megrepedni, így nem is tudnak maximális szinten fejlődni.dohanyzas.jpgJó tanácsként: Mivel a dohányosok vér oxigénellátása gyengébb, ezért sokkal hosszabban kell bemelegíteniük, hogy kellőképpen fokozódjon a keringés.

Persze, a legjobb az lenne, ha letennéd a cigit – és nem csak az edzés miatt! Gondolj csak bele, mennyi csirkemellet vagy tonhalat vehetnél a heti dohánycikkek árából?dohanyzas3.jpg

A blogra hivatkozva irány a KissLife Fitness & Gym!

Hogy személyi edzői díjmentesen felmérjék aktuális állapotodat, és meglásd mennyivel jobb lehetnél, ha kizárnád a nikotint az életedből!

hetfotoledzek.jpg

Erre az 5 dologra figyelj oda edzés után!

Magát az edzés milyenségét is több minden befolyásolja, ahogy az edzés utáni regenerációt és a pihenő időben való izomépítést is! Ezért semmiképp sem elhanyagolható, hogy nyújtás után mihez kezdesz magaddal! piheno_ido2.jpg

Sorrendet nem tudnánk állítani, hiszen valamennyi legalább annyira lényegi.

Folyadékpótlás
Edzés alatt is szem előtt tartjuk ugyan a folyadékpótlást, viszont edzés után érdemes egy izotóniás italt is elszürcsölnöd. Így nem csak folyadékot viszel be az igénybe vett szervezetedbe, de a kiürült ásványi anyag- és egyéb raktárakat is újratöltöd vele!pupak.jpg

Fehérje bevitel
Ezt megteheted akár protein shake, tojásrántotta, vagy csirke+rizs kombó formájában.

De ha elmarad, akkor az izmokon az erőlködéstől keletkezett mikrorepedések nem tudnak felöltődni tápanyaggal – ergo, hátráltatod az izmok regenerálódását és építését. 

dieta2.jpg

Étkezés
Edzés után legalább ¾ órát érdemes várnod, hogy tested a felfokozott állapotból lenyugodjon, és emésztésed a helyére billenjen.

Zsírbevitel
Itt nyilván a zsírokról beszélünk, amikre a szervezetünknek szüksége van az optimális működéshez. De mivel testünkben nincsen külön jó- és rossz zsírraktár, kollektívan elég az edzés alatt, ezért vissza kell tölteni – például egy marék mandulával

relax.jpg

Pihenés
Az igazi az volna, ha végig tudnál aludni teljes 8 órát. Ellenben az emberek többségének nem a 8 óra munka, 8 óra pihenés sláger szerint van ütemezve az élete, de törekedj rá, hogy minél több időt tölts pihenéssel – mert közben tud regenerálódni az izom!

Szeretnéd igazán megdolgoztatni izmaidat?

Próbáld ki a KissLife Fitness & Gym jól felszerelt és modern eszközeit! Klimatizált edzőterem, barátságos környezettel - és ha szükséged van rá, még profi edzői segítséget is igénybe tudsz venni!

hetfotoledzek.jpg

Te is olyan jól fogsz kinézni 50 évesen, mint Jason Statham?

Legtöbbünk A szállító szerepében ismerte meg Jason Stathamet, még 2002-ben. Nem csak filmbéli alakítása miatt tapadt az ember szeme a képernyőre, hanem izmos fizikuma miatt. Eltelt cirka 15 év, és jobb formában van, mint valaha. Mi a titka? jason_statham4.jpg

Jason ahelyett, hogy testtömegét növelné, inkább tónusos és atlétikus testalkatra törekszik, és évek óta mindig edzéssel kezdi a napot.

Bemelegítés gyanánt edzésnaptól függően:
- vagy 10 perces evezés,
- vagy piramis köredzés
- vagy statikus köredzés,
- vagy guggolás saját testsúllyal (20 ismétléssel),
- vagy medve- és rákjárás váltóban.jason_statham2.jpg

Maguk az edzések változatosak edzéstervében:
Saját testsúlyos gyakorlatok, a guggolások zömét 90 kilós súllyal végzi, némely gyakorlatokhoz medicinlabdát is használ, és legalább 60 perces aerob mozgást is végez. jason_statham3.jpg

Levezetései sem túl szokványosak:
- egy olimpiai méretű trambulinon különböző ugrásokat és szaltókat csinál,
- 200 fekvőtámasz, partnerrel – Statham csinál egyet, majd partnere egyet, aztán Statham csinál kettőt, majd partnere kettőt. A másik fél addig pihen, míg a partner végzi a gyakorlatot.
- farmerjárás (30 kilós kettlebellel, 500 méteren).

jason_statham.jpg

Szeretnéd elérni a szintjét?
Gyere a KissLife Fitness & Gymbe,
és szaggasd szét a vasakat!

Klimatizál, jól felszerelt és modern edzőterem, barátságos hangulattal!

hetfotoledzek.jpg

Arabeszk - a formás fenékért!

Rengeteg hatékony gyakorlat van a farizmok edzésére – amik jól jönnek most, hogy beleléptünk a nyárba. Guggolás, kitörés, lábemelések... gyors és látványos fejlődésre vágysz? Próbáltad már az arabeszket? arabeszk3.jpg

Lényegében az arabeszk nem egy gyakorlat, hanem egy speciális testtartásamit elsősorban a balettben használnak.

Legyinthetsz ugyan, hogy akkor mégis mi köze van a formás fenékhez... de láttál már balett táncost lapos, idomtalan popóval? Kötve hiszem. arabeszk.jpg

Alap állás:
Csípőszéles terpesz, a jobb karodat emeld fel a plafon felé, a jobb lábad pedig húzd magad mögé spiccben.

A hátsó lábad emeld fel szép lassan a földtől míg izmaid engedik, a lábfejed tartsd végig spiccelve. Hogy stabil legyen a tartásod, nyugodtan támaszkodhatsz az alsó kezeddel.

ass.jpegIsmételd meg az emelést legalább 20×, és utána csináld meg a bal lábaddal is. Ha még érzel magadban erőt, akkor pedig csináld meg ellentétes láb-kar tartásban is!

Hogyha pedig összetettebb, egész testet átmozgató alakformálásra vágysz, akkor irány a KissLife SportközpontKlimatizált, jól felszerelt, modern edzőterem, professzionális edzői segítséggel és barátságos hangulattal!

hetfotoledzek.jpg

Izomláz - tényleg enyhíti a glutamin?

A glutamin az izomzatban a legnagyobb koncentrációban megtalálható aminosav – tehát a felvetésnek van létjogosultsága. De vajon a glutamin mennyisége milyen mértékben határozza meg az izmok működését? 

piheno_ido.jpg

Tudtad, hogy a német orvoslás glutaminnal segíti elő a műtétek utáni regenerációt a betegnél?

Részben elő tudja állítani a szervezet a glutamint, viszont stresszhelyzetben – és ilyen az izmok számára az edzés is, jócskán megnő a glutamin igény, ezért külső forrásból kell biztosítanunk az utánpótlást. 

rovidules2.jpg

Fenntartva az optimális glutamin szintet, ez az aminosav növeli a fehérje beépülést, csökkenti az izomleépülst és a regenerációs időt, és fokozza az immunfunkciókat is.

Fizikai megterheltségtől függően, akár 10-25 gramm glutamint is igényelhet a szervezet.

mezomorf2.jpg

Viszont, akinek májcirrózisa vagy veseproblémája van, erősen ajánlott kerülnie a plusz glutamin bevitelt, ahogy az állapotos nőknek és a szoptatós édesanyáknak is.

KissLife Sportcentrum személyi edzői további hasznos tanáccsal látnak el, fordulj hozzájuk bizalommal! Klimatizált, jól felszerelt, modern edzőterem, igényes és barátságos környezettel, profi segítséggel - kell ennél több?

hetfotoledzek.jpg

3 diéta az orvosok ajánlásával!

Minden ember hiú, és ha a testéről van szó, rögtön akarja a változást – ez a mentalitás képzi a divat diéták melegágyát. Ám a legtöbb diéta egészségtelen, és hosszú távon többet árt, mint használ. De hoztunk nektek 3 olyat, amit maguk orosvok javasolnak:

dieta.jpg

Paleo diéta
Egy időben ez is egyfajta divat diéta volt, idővel azonban bebizonyosodott, hogy tényleg hatásos – az egészség keretein belül.

Előnyben részesíti a gyümölcsök és az olajos magvak fogyasztását, és nagy ívben kerülendőnek tartja a fehér lisztet.

dieta3.jpg

Alacsony szénhidráttartalmú diéta
Nem kell teljesen száműzni a szénhidrátot az életedből, hiszen szüksége van a szervezetnek energiára, hogy működni tudjon.

Fehérjében dús étrendet von maga után, és a gyümölcsök mérsékelt fogyasztására int – hiszen azokban is van cukor. 

dieta2.jpg

Mediterrán diéta
Minimális feldolgozott élelmiszert teszünk az asztalra, mellette pedig sok halat, gyümölcsöt és zöldséget kell fogyasztani.

Szeretnél több, hasznos tippet?

hetfotoledzek.jpg

süti beállítások módosítása