Avagy hogyan Ne legyünk krónikus mozgáskerülők...

Hétfőtől edzek...

Hétfőtől edzek...

A dohányzás mennyire befolyásolja az edzést?

2017. május 31. - KissLifeGym1

Tisztában vagy vele, hogy a passzív dohányzás is káros, nem csak az aktív? Köztudott, hogy egészségkárosító hatása van a cigarettának. De, hogy hat egy folyamatos terhelésnek kitett, igénybe vett szervezetre? dohanyzas2.jpg

Te dohányzol?
A dohányzás csökkenti a vérben keringő oxigénellátását.

Ez egyébként sem egészséges, az edzést illetően pedig nagyon visszaveti az izommunka hatékonyságát: a pihenő időkben nem tud a vér kellő oxigén mennyiséget szállítani az izmoknak – így nem tudnak rendesen újratölteni.dohanyzas4.jpgTehát, ha dohányos létedre edzel, akkor oxigénhiányosak lesznek izmaid.  Ennél fogva sokkal fáradékonyabb leszel, és abszolút nem lesz produktív az edzésed.

De nem csak az optimálatlan oxigénellátás miatt, hanem mert beszűkülnek az ereid. Ennek okán pedig a hajszálerek nem tudnak annyira megrepedni, így nem is tudnak maximális szinten fejlődni.dohanyzas.jpgJó tanácsként: Mivel a dohányosok vér oxigénellátása gyengébb, ezért sokkal hosszabban kell bemelegíteniük, hogy kellőképpen fokozódjon a keringés.

Persze, a legjobb az lenne, ha letennéd a cigit – és nem csak az edzés miatt! Gondolj csak bele, mennyi csirkemellet vagy tonhalat vehetnél a heti dohánycikkek árából?dohanyzas3.jpg

A blogra hivatkozva irány a KissLife Fitness & Gym!

Hogy személyi edzői díjmentesen felmérjék aktuális állapotodat, és meglásd mennyivel jobb lehetnél, ha kizárnád a nikotint az életedből!

hetfotoledzek.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://hetfotoledzek.blog.hu/api/trackback/id/tr2612551883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása