Avagy hogyan Ne legyünk krónikus mozgáskerülők...

Hétfőtől edzek...

Hétfőtől edzek...

Így dobd fel az étrended egészségesen!

2017. április 28. - KissLifeGym1

Búza - sokan szeretnék mással helyettesíteni.
Mutatok nektek néhány olyan gabonafélét, amik sokkal egészségesebbek, magasabb rosttartalommal bírnak, és megadják a szükséges energiát is.gabona.jpg

(A képen sorban: hajdina, teff, bulgur, árpa)

Hajdina
Tele van rostokkal, csont- és immunerősítő, valamint idegvédő hatása is van. Fehérjében is elég gazdag, hiszen 13,25 grammot tartalmaz. Nagyon sokféleképpen elkészíthető köretként, ráadásul akár süteményekhez is használhatod!

Teff
Ez valóságos superfood: amit a többi gabonafélével szemben ez tartalmaz, az a C-vitamin! Emellett pedig gluténmentes, és ráadásul 13,3 gramm fehérjét és több, mint 100 mg kalciumot nyer vele a szervezetünk!

Bulgur
Ez is egészen kiváló fehérje forrás a gabonák világában, ugyanis 100 gramm bulgurral 12,9 gramm proteint kanalazhatunk magunkba. Emellett pedig csökkenti az epekő képződést, és gyulladáscsökkentő hatása is van.gabona2.jpg

Árpa
Antioxidánsokban gazdag, kiemelten magas a rosttartalma, és 12 gramm fehérjét kaphatunk tőle. Csökkenti a koleszterin szintet, no meg tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal is.

A fenti fehérje értékek 100 gramm gabonával vannak kalkulálva.
Színesebbé teheted velük az étrendedet - és egészségesebbé!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hetfotoledzek.blog.hu/api/trackback/id/tr3012458211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása