Avagy hogyan Ne legyünk krónikus mozgáskerülők...

Hétfőtől edzek...

Hétfőtől edzek...

Miért ne blicceld el a bemelegítést és a nyújtást

2017. március 17. - KissLifeGym1

A teremben napi szinten szomorúan konstatálom, hogy az emberek többsége vagy egyből belecsap a lecsóba, vagy csak olyan tessék-lássék módon melegít be; a levezetést pedig egy az egyben átszkippeli. Értem én, hogy rohanó világot élünk, de tudatában vagy, hogy az egészségeddel játszol?

bemelegites.jpg

Bemelegítés alatt a szervezet fokozatosan kapja a terhelést. Ez azért jó nekünk, mert a merev izmok eközben fellazulnakígy izom- és ízületkímélő üzemmódban tolhatjuk az edzést. Az intenzitás fokozódása közben az energiafelhasználás növekszik, az erek kitágulnak, és az idegrendszer ingerküszöbe is növekszik - minek okán javul a mozgáskoordináció. Ergo: fizikailag és szellemig is ráhangol bennünket a gyakorlatokra.

Mikor edzés után nyújtásról beszélünk, statikus nyújtásra gondolunk. Ez azt jelenti, hogy 20-30 másodpercig tartjuk ki, de nem feszítjük túl! Onnan tudod, hogy helyesen csinálod, hogy az utolsó másodperceknél már nem lenne szabad fájdalmat érezned - hiszen a megfeszült izomrostok "visszaálltak".

nyujtas2.jpg

Az edzés alatt mindig a prevenció elve lebegjen a szemed előtt, hiszen a te érdeked, hogy mindig sérülésmentesen hagyd el az edzőtermet.

edzocentrum.hu
kisslifegym.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://hetfotoledzek.blog.hu/api/trackback/id/tr2312340251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása