Avagy hogyan Ne legyünk krónikus mozgáskerülők...

Hétfőtől edzek...

Hétfőtől edzek...

Az izomtömeg növelés 7 aranyszabálya

2017. április 26. - KissLifeGym1

Tónusosabb, szépen kidolgozott izmokat szeretnél? Nem a hangyák fogják neked összehordani, meg kell érte dolgoznod! Ha ezt a 7 tanácsot megfogadod, hatékonyabb utat kovácsolsz magadnak a célod felé!izomtomeg2.jpg

1.) BCAA - Az ilyen aminosavak étkezések és edzések közti bevitele gyors felszívódásukkal hamar energiához juttatják az izmokat, amik így gyorsabban regenerálódnak és épülnek. 

2.) Makrotápanyagok - A testnek kalóriára van szüksége, hogy képes legyen az izomszöveteket regenerálni, építeni. Ezt táplálkozás útján tudjuk megtámogatni a számára, főként szénhidrátokkal.

3.) Ismétlések és intenzitás - 12-16 ismétlésé közé lődd be, olyan súlyokkal, amiket nem ejtesz a fejedre a szett végére.

4.) Anabolikus állapot fenntartása - Vagyis izomtömeg építő állapot. Amihez úgy tudjuk hozzásegíteni a szervezetünket, hogy naponta többször (3-4 óránként) eszünk kevesebbet.izomtomeg.jpg

5.)  zsírok - Ilyen például a hal: a varázslatos Omega-3 forrása. Naponta 2 g az optimális bevitele, ami reggelre ajánlott, hogy legyen ideje teljesen hasznosulni.

6.) Regenerálódás - Úgy lenne az igazán kiváló, ha átaludnál 8 órát. Alvó állapotban tud a szervezet regenerálódni, szóval eközben építi az izmot.

7.) Pihenőnap - Az idegrendszernek is szüksége van a kikapcsolódásra. Ha egy teljes napig nem éri erőfeszítéssel járó inger, hatékonyabban végzi a következő edzés alatt a munkáját.

Hogyha a Hétfőtől edzek... blogra hivatkozol, az Edző Centrum vezető edzője ingyenes állapotfelmérést végez, hogy megtudd hol tartasz az edzésben! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://hetfotoledzek.blog.hu/api/trackback/id/tr112453331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása