Edzeni bárki tud, de az étkezésre odafigyelni... az az igazán kemény! - Főleg, mert nehéz rendszert tartani a mai rohanó világban. Na, pont emiatt hoztunk neked egy olyan receptet, ami miatt eszedbe sem fognak jutni a gyors kaják!
Szereted az almát, ugye?
Akkor jó, mert elhoztuk neked az almás zabmuffin tuti receptjét!
Persze, meg lehet spékelni ezzel-azzal, hogy közelebb legyen a szájízedhez. Tehetsz bele mondjuk mazsolát, diót, vagy akár banánt is – légy kreatív, tedd változatossá!
Ezekre lesz szükséged:
- 200 g zablszitre, vagy darált zabpehelyre
- 2 nagy almára (magozd ki!)
- 4 db tojásra
- kb 1 liter natúr joghurtra (amennyit felszív)
- 100 g kókuszzsírra (olvaszd fel)
- fél csomag sütőporra
- édesítőszerre ízlés szerint
- 2 evőkanál zsírszegény kakaóporra
Így készítsd el
Kockázd fel nagyjából 1 centisekre az almákat, és a joghurtot kivéve az összes többi hozzávalóval borítsd bele egy tálba. A joghurtot szép lassan adagold hozzá , míg egy ragacsos masszát nem alkotnak az alapanyagok.
Kanalazd bele a sütőformába, és a 180-200°-ra előmelegített sütőben süsd negyed órán át.
Az étkezéssel testünk megmunkálásának 70%-ért vagyunk felelősek. A maradék 30%-hoz pedig tudunk egy remek helyet, ha Kelenföld környékén laksz!