Avagy hogyan Ne legyünk krónikus mozgáskerülők...

Hétfőtől edzek...

Hétfőtől edzek...

Mennyire eredményesek a 30 napos kihívás programok?

2017. június 04. - KissLifeGym1

Te hány ilyen programot próbáltál ki? Kiváltotta az ígért hatást? Van néhány buktatója ezeknek a 30 napos kihívásoknak. Mutatjuk mik azok! 30-napos-1.jpg

Ezeket nyilván azok számára találják ki, akik nem igazán fordítanak időt a testmozgásra. Ehhez képest nem írják le melyik gyakorlatot miként kell preventíven és helyesen kivitelezni.

Ahogy azt sem, hogy lehet bemelegíteni és lenyújtani az adott izmokat. 30-napos-2.jpg

Tény, hogy ezek a programok szem előtt tartják a fokozatos terhelés elvét, ám egy abszolút inaktív szervezet számára még így sem reálisak! Hiszen a mozgásszegény emberek nem fogják tudni tartani az emelkedő ismétléseket – és kudarcélmény lesz számukra a testedzés.

Ha pedig egy már edzett személy végzi, számára olyannyira nem lesz kihívás egyik gyakorlat sem, hogy szintén nem ér el vele eredményt. core2.jpg

A legtöbb program csak minimális pihenőidőt ad, vagy még annyit sem – ami a regenerálódás rovására megy, és sérülés veszélyes nem is kicsit.

Az pedig abszolút parasztvakítás, hogy ezzel a 30 nappal megváltod a világot! Hiszen egyrészt csak 30%-át adja a testmozgás alakunkhoz, a maradék 70%-ot az ékezéssel tudjuk formálni! Akin pedig súlyfelesleg van hiába lenne izmos, a háj alatt nem látszik!

hasizom.jpg

Ahol viszont nem hagyják az edzők szó nélkül,
ha nem jól állsz oda a gyakorlathoz,
az a KissLife Fitness & Gym!


Professzionális szakértelem, klimatizált és jól felszerelt edzőterem, barátságos hangulattal vár téged a Bikás parkban - minden 11. kerületinek és a környékbelieknek is erősen ajánlott!

hetfotoledzek.jpg

Így tudsz csalni a pihenő idővel

Te is sokat dolgozol? Netán több műszakos rendben? Bioritmusod mindkét esetben felborul – főleg az utóbbiban! A sokadik hosszú nap végén nem feltétlen van erőd edzeni, igaz? Ha sokszor kihagyod, nehezebb visszarázódni és a fejlődés mértéke sem lesz ugyanaz. Ezt figyeld! hatter1.jpg

A kulcs a melatonin!
Ez egy hormon az agyban, ami befolyásolja az alvás- és ébrenlét ciklusát.

A melatonin termelést nagyban befolyásolja a napfény. Szintje éjszaka magas, reggelre pedig leesik - tehát, ezt a kis hormont kell átvernünk! sleeping-man.jpg

Gyakran vagy éjszakás?
Kisebb adagokat fogyassz a műszakod alatt, és lassan felszívódó szénhidrátokat – így tudod segíteni keringési rendszered.

A műszak végén mielőtt kilépsz az épületből vegyél fel fényszűrős napszemüveget – másként a napfénytől csökken a melatonin szinted, túl éber leszel és nem tudsz otthon rendesen pihenni. sunglass.jpg

Hogyha nem tudsz ennek ellenére mélyen aludni, akkor érdemes D-vitamin és magnézium készítményeket használnod. De egyenesen az agyadat is stimulálhatod, hiszen már melatonin kapszulákat is vásárolhatunk a szaküzletekben!

Miután kipihented magad,
gyere edzeni a KissLife Fitness & Gymbe!

A 11. kerület legfelszereltebb és legmodernebb terme,
profi edzői segítséggel! 

hetfotoledzek.jpg

Marilyn Monroe így diétázott az 50-es években

Ünnepelt modell, filmsztár, és szexikon – ezek jellemezték Marilyn Monroe életét az 1940-50-es években. Ehhez mérten pedig nagyon odafigyelt alakjára. Ki gondolná, hogy már akkoriban is divat volt a diéta, mi? Merilyn így csinálta: mm2.jpg

Tudtad, hogy ő maga készítette az ételeit?
Bizony, még a forgatásokra is magával vitte a kis elektromos főzőlapját, hogy biztosan tartani tudja diétáját.

Reggelije nem állt másból, mint egy multivitamin tablettából, és 2 db tojásból egy pohár meleg tejben elkeverve.mm.jpg

Vacsorára pedig mindig friss bárányhúst, steaket, vagy egy szaftos májat sütött – amit a közeli piacon vásárolt. Emellé köret gyanánt pedig néhány sárgarépát rágcsált el, semmi mást.

De természetesen a testedzés sem maradhatott el:
Minden nap 10 percen át végzett gyakorlatokat, 5 kilós súlyzókkal.mm3.jpg

Modernebb edzéstervért és táplálkozási tanácsokért érdemes ellátogatnod a KissLife Fitness & Gym szakképzett edzőihez!

Sőt, ha a blogra hivatkozol,
díjmentesen felmérik az állapotodat!

hetfotoledzek.jpg

"Úgy hallottam, friss tetoválással nem szabad edzeni..."

Elég sokan varratnak, akik edzenek – de mondjuk egy széles, bitang háton jól is néz ki egy egész hátad befedő tetoválás. Viszont mikor az embert frissen tetoválják, akkor több mindent kerülni kell, ugye. Tényleg közéjük tartozik az edzés is? tattoo.jpg

Mi is történik, mikor tetoválnak?
Nagyjából 3 milliméter mélyre vésnek a festéktűvel a bőr alatti irharétegbe. Ennél fogva a friss tetoválásra úgy kell tekinteni, mintha egy nyílt seb volna.

De nem csupán az edzés miatt, hiszen fürdeni sem lehet vele, és szoliba sem mehetsz egy darabig.

tattoo2.jpgMennyi időt kell kihagyni?
Ez annak a függvénye, hogy mekkora a tetoválás, de legalább 3 napot javasolnak a mindent tudók. Viszont fokozatosan kell az adott testrészt terhelni, különben begyullad a tetoválás körül.

De az az optimális, hogyha legalább 1 hetet vársz, mert addigra lehámlik – de nem gyógyul be teljesen a heg! Ha nem fogadod meg a tanácsot, a tetoválás helye nem csak begyullad, de el is fertőződik.

tattoo3.jpg

További hasznos információkért
csatlakozz közösségünkhöz!

hetfotoledzek.jpg

Nem megy a húzódzkodás? Próbáld így!

Mikor látsz valakit húzódzkodni a keretnél mindig bazi könnyűnek tűnik. Aztán mikor felszabadul odaállsz, de nem tudod egyszer sem felhúzni magadat? Megmutatjuk, hogy indulj a nulláról! inervalt.jpg

Invertált evezéssel
Hasonszőrű a döntött törzsű evezéshez, viszont nem terheljük vele annyira a hátunk alsó részét. Nem kell hozzá akkora erő, mint a normál húzódzkodáshoz, mégis dolgoznak a hozzá kellő izmaink.

Ügyelj rá, hogy a rúd mellkasod vonala alatt legyen néhány centivel, és törekedj a 4×10-es ismétlésekre!

inervalt2.jpgAsszisztált húzódzkodás
Állj oda a kerethez egy székkel, vagy egy zsámollyal. Az egyik lábaddal támaszkodj rá, és a segítségével „csalva” húzd fel magad.

A lábaid sorozatonként váltogasd, szintén 4×10-es szettekben. inervalt3.jpg

Minden edzés alkalmával növeld az ismétlésszámot, és 3 naponta tarts 1 nap pihenőt. Hogyha pedig már gond nélkül tudod hozni a 25-ös szorzót, akkor válts taktikát:

Húzódzkodj felugrásból 4×8-akat, és mikor a legmagasabb ponton vagy, mindig tartsd ki 5-6 másodpercig.

a8bc44abb2a1a6d84dafd2c3bfd786e3.jpg

További hasznos tippért pedig
irány a KissLife Sportcentrum!


A nyári hőségben is kellemes edzést tudhatsz magad mögött, hiszen az edzőterem nem csak jól felszerelt és barátságos hangulatú, hanem klimatizált is!

hetfotoledzek.jpg

A dohányzás mennyire befolyásolja az edzést?

Tisztában vagy vele, hogy a passzív dohányzás is káros, nem csak az aktív? Köztudott, hogy egészségkárosító hatása van a cigarettának. De, hogy hat egy folyamatos terhelésnek kitett, igénybe vett szervezetre? dohanyzas2.jpg

Te dohányzol?
A dohányzás csökkenti a vérben keringő oxigénellátását.

Ez egyébként sem egészséges, az edzést illetően pedig nagyon visszaveti az izommunka hatékonyságát: a pihenő időkben nem tud a vér kellő oxigén mennyiséget szállítani az izmoknak – így nem tudnak rendesen újratölteni.dohanyzas4.jpgTehát, ha dohányos létedre edzel, akkor oxigénhiányosak lesznek izmaid.  Ennél fogva sokkal fáradékonyabb leszel, és abszolút nem lesz produktív az edzésed.

De nem csak az optimálatlan oxigénellátás miatt, hanem mert beszűkülnek az ereid. Ennek okán pedig a hajszálerek nem tudnak annyira megrepedni, így nem is tudnak maximális szinten fejlődni.dohanyzas.jpgJó tanácsként: Mivel a dohányosok vér oxigénellátása gyengébb, ezért sokkal hosszabban kell bemelegíteniük, hogy kellőképpen fokozódjon a keringés.

Persze, a legjobb az lenne, ha letennéd a cigit – és nem csak az edzés miatt! Gondolj csak bele, mennyi csirkemellet vagy tonhalat vehetnél a heti dohánycikkek árából?dohanyzas3.jpg

A blogra hivatkozva irány a KissLife Fitness & Gym!

Hogy személyi edzői díjmentesen felmérjék aktuális állapotodat, és meglásd mennyivel jobb lehetnél, ha kizárnád a nikotint az életedből!

hetfotoledzek.jpg

süti beállítások módosítása