Avagy hogyan Ne legyünk krónikus mozgáskerülők...

Hétfőtől edzek...

Hétfőtől edzek...

Edz testtípusodnak megfelelően - II. rész: Mezomorf alkat

2017. március 19. - KissLifeGym1

Vastagabb csontok, nagy izületek, izmosabb tónusok - ez a mezomorf testalkat ismérve. Izmos végtagok, izmos vállak... sokan sokat dolgoznak azért, hogy elérjék ezt. Viszont némiképp hajlamosabbak a hízásra az ilyen alkattal megáldott emberek, mert sokkal aktívabbak, emiatt nagyobb mennyiségű energiapótlásra van szükségük.

mezomorf.jpg

Érdemes tehát legalább heti 1-2 alkalommal aerob edzést beiktatni, nehogy hájréteggé alakuljon a zsíraktár. És az erősítő gyakorlatoknál pedig akár 2 izomcsoportot is megdolgoztathatsz. 

Fontos a fehérje dús étrend, viszont ha ilyen testalkattal bírsz, célszerűbb zsírszegény verziókat választani. Ügyelj a folyadék bevitelre - napi 2,5 liter ajánlott! És ne feledd, hogy 72 órás pihenőidő számodra az optimális!

mezomorf2.jpg

edzocentrum.hu
kisslifegym.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://hetfotoledzek.blog.hu/api/trackback/id/tr2912347093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása