Avagy hogyan Ne legyünk krónikus mozgáskerülők...

Hétfőtől edzek...

Hétfőtől edzek...

Izomláz - tényleg enyhíti a glutamin?

2017. május 29. - KissLifeGym1

A glutamin az izomzatban a legnagyobb koncentrációban megtalálható aminosav – tehát a felvetésnek van létjogosultsága. De vajon a glutamin mennyisége milyen mértékben határozza meg az izmok működését? 

piheno_ido.jpg

Tudtad, hogy a német orvoslás glutaminnal segíti elő a műtétek utáni regenerációt a betegnél?

Részben elő tudja állítani a szervezet a glutamint, viszont stresszhelyzetben – és ilyen az izmok számára az edzés is, jócskán megnő a glutamin igény, ezért külső forrásból kell biztosítanunk az utánpótlást. 

rovidules2.jpg

Fenntartva az optimális glutamin szintet, ez az aminosav növeli a fehérje beépülést, csökkenti az izomleépülst és a regenerációs időt, és fokozza az immunfunkciókat is.

Fizikai megterheltségtől függően, akár 10-25 gramm glutamint is igényelhet a szervezet.

mezomorf2.jpg

Viszont, akinek májcirrózisa vagy veseproblémája van, erősen ajánlott kerülnie a plusz glutamin bevitelt, ahogy az állapotos nőknek és a szoptatós édesanyáknak is.

KissLife Sportcentrum személyi edzői további hasznos tanáccsal látnak el, fordulj hozzájuk bizalommal! Klimatizált, jól felszerelt, modern edzőterem, igényes és barátságos környezettel, profi segítséggel - kell ennél több?

hetfotoledzek.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://hetfotoledzek.blog.hu/api/trackback/id/tr912547309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása