Avagy hogyan Ne legyünk krónikus mozgáskerülők...

Hétfőtől edzek...

Hétfőtől edzek...

Kerekesszékből felállva képes lehet-e az ember újra lábazni?

2017. június 06. - KissLifeGym1

Hallottál már Ronnie Colemanről? Nyolcszor vívta ki a Mr. Olympia címet, ám hátsérülései miatt többször komolyabb műtéteken esett át és tolószékbe került. De nem adta fel, és újra tanult járni – vajon az edzést is újra tudta kezdeni?ronnie-coleman.jpg

Komoly műtétei között volt egy 11 órán át tartó gerincműtét is, ám nem adta fel álmait! Nem akarta hátralévő életét kerekesszékben leélni: újra tanult járni – ebből is látszik, hogy a legtöbb dolog fejben dől el!

Az első beavatkozásra 2007-ben volt szükség, mikor is az L4-es és L5-ös csigolyáit műtötték. Ezt 2015-ig egy nyaki- és két ágyéki gerinc műtét követte, valamint Coleman mindkét csípőjébe csavar került. ronnie-coleman3.jpg

Mikor újra futópadra állt, alig bírta tovább 7 percnél. Ráadásul az is olyannyira leterhelte, hogy a nap további részét ágyban fekve töltötte.

A 11 órás gerinc műtétre azért volt szükség, mert az előtte lévő legutolsó beavatkozás után fél évvel már teljes erőbedobással edzett, és mikor épp 362 kilóval guggolt  a második ismétlésnél megreccsent a gerince.

ronnie-coleman4.jpg

Ezt követően olyan hosszadalmas és fájdalmas rehabilitáció vette kezdetét, aminek a végén nagy eredménynek fog számítani, ha saját testsúlyát elbírja majd az egykori nyolcszoros Mr. Olympia.

Többek között ezért hangsúlyozzuk ki mindig,
hogy a fokozatosság és a prevenció a két legfontosabb elve a testedzésnek!

Ahol szakértői kezek között tudsz edzeni, kellemes hangulatban, modern és jól felszerelt teremben, az a KissLife Sportcentrum - Kelenföldön, a Tétnyi út 63-as szám alatt, a vásárcsarnok felett, 1300 négyzetméteren!hetfotoledzek.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://hetfotoledzek.blog.hu/api/trackback/id/tr5412566869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása