Avagy hogyan Ne legyünk krónikus mozgáskerülők...

Hétfőtől edzek...

Hétfőtől edzek...

Ezt a hátizom növelő gyakorlatot próbáltad már?

2017. június 18. - KissLifeGym1

Egy olyan gyakorlatról beszélünk, ami koncentráltabban edzi hátizmainkat, és amit kezdőik is biztonsággal el tudnak végezni. Próbáltad már az egykezes evezést?

the_rock_hat.jpgA padon való támaszkodás miatt inkább a széles hátizom dolgozik, mellette pedig a bicepsz kapja a terhelést.

Először is keress egy egyenes padot, támaszkodj rá az egyik térdeddel és ugyanazon oldali karoddal úgy, hogy a felső tested párhuzamos legyen a paddal. A másik lábad pedig vesd meg stabilan a talajon. Az üres kezedben fogj egy olyan súlyzót, amivel biztonságosan tudsz dolgozni.

10-mistakes-women-make-in-the-gym.jpgEz lesz az alaphelyzet, mégpedig úgy, hogy a váll vonalában egyenesen kinyújtva markolod a súlyzót.

A súlyt a csípő felé emelve dolgoztasd meg hátizmodat. Ügyelj rá, hogy mozgásod koncentrált legyen és ne lendületből dolgozz! A könyök végig a tested mellett maradjon, és a hátad enyhén homorítsd. 34bfc2c92ed9ad68290774f4723e7d80.jpg

A felső végponton néhány másodpercig tartsd ki a súlyt, majd szintén izommunkával engedd vissza a kiinduló helyzetbe. Próbáld tartani legalább a 4×8-as ismétlésszámot.

A másik oldalra is csináld meg ugyanezt – természetesen, hiszen alapvető elv a szimmetria. A végén pedig ne feledkezz meg a nyújtásról sem!

Ahol pedig minden megvan egy jó edzéshez
a 11. kerület szívében,

az a KissLife Sportcentrum!

Klimatizált, jól felszerelt és modern edzőterem, profi szakmai segítséggel!

hetfotoledzek.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://hetfotoledzek.blog.hu/api/trackback/id/tr8212602945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása