Avagy hogyan Ne legyünk krónikus mozgáskerülők...

Hétfőtől edzek...

Hétfőtől edzek...

Ezt a hátizom növelő gyakorlatot próbáltad már?

2017. június 18. - KissLifeGym1

Egy olyan gyakorlatról beszélünk, ami koncentráltabban edzi hátizmainkat, és amit kezdőik is biztonsággal el tudnak végezni. Próbáltad már az egykezes evezést?

the_rock_hat.jpgA padon való támaszkodás miatt inkább a széles hátizom dolgozik, mellette pedig a bicepsz kapja a terhelést.

Először is keress egy egyenes padot, támaszkodj rá az egyik térdeddel és ugyanazon oldali karoddal úgy, hogy a felső tested párhuzamos legyen a paddal. A másik lábad pedig vesd meg stabilan a talajon. Az üres kezedben fogj egy olyan súlyzót, amivel biztonságosan tudsz dolgozni.

10-mistakes-women-make-in-the-gym.jpgEz lesz az alaphelyzet, mégpedig úgy, hogy a váll vonalában egyenesen kinyújtva markolod a súlyzót.

A súlyt a csípő felé emelve dolgoztasd meg hátizmodat. Ügyelj rá, hogy mozgásod koncentrált legyen és ne lendületből dolgozz! A könyök végig a tested mellett maradjon, és a hátad enyhén homorítsd. 34bfc2c92ed9ad68290774f4723e7d80.jpg

A felső végponton néhány másodpercig tartsd ki a súlyt, majd szintén izommunkával engedd vissza a kiinduló helyzetbe. Próbáld tartani legalább a 4×8-as ismétlésszámot.

A másik oldalra is csináld meg ugyanezt – természetesen, hiszen alapvető elv a szimmetria. A végén pedig ne feledkezz meg a nyújtásról sem!

Ahol pedig minden megvan egy jó edzéshez
a 11. kerület szívében,

az a KissLife Sportcentrum!

Klimatizált, jól felszerelt és modern edzőterem, profi szakmai segítséggel!

hetfotoledzek.jpg

Zsírégető és salaktalanító negatív kalóriaforrások a mindennapokra

Tudtad, hogy vannak olyan zöldségek és gyümölcsök, amik megemésztésével több energiát használsz el, mint amennyit beviszel vele? – Ráadásul több jótékony hatása is van! Hoztunk néhányat neked! fogyas_zoldseg.jpg

Nagyon jó rost források, alacsony a kalóriatartalmúak, többjük salaktalanít is, és zsírégető hatása is van!

Ilyen például a paprika!
A benne rejlő C-vitamin nem csak egészségünkhöz járul hozzá, de fokozza a zsírbontás folyamatát is! – És rostokban gazdag!
kaposzta.jpg

Káposzta
Abszolút nem tartalmaz zsiradékot, viszont a magas rosttartalmának köszönhetően emésztésünk felgyorsul tőle. – És azt tudtad, hogy gyulladás csökkentő és méregtelenítő hatással is bír?

Karalábé
Javítja szervezetünk oxigén ellátását, fokozza anyagcserénket, és erősíti az immunrendszert! – És nem mellesleg stresszoldó hatása is van.

Alma
Nem csak elősegíti az emésztést, de zsírégető tulajdonsággal is rendelkezik – és visszaveti a rákos sejtek kialakulását is!
alma.jpg

 

 Ne feledd, tested alakisága az étkezésen múlik 70%-ban!


Szeretnél még a fentiekhez hasonló, hasznos táplálkozási tippeket a magadévá tenni? Irány a 11. kerület szívében a Bikás park vásárcsarnokának emelete!

A KissLife Sportcentrum
trénerei szakképzettségükkel
a segítségedre lesznek!


Sőt, ha a blogra hivatkozol, kötelezettség- és díjmentesen
felmérik jelenlegi állapotodat!

hetfotoledzek.jpg

Hallottál már a bolgár deadliftről?

Ez azért jó neked, mert egészen biztos nem csinálsz egy lábas gyakorlatokat - ha tévedünk, akkor a nagyon elenyésző hányadát teszed ki az edzőtársadalomnak! bolgar.jpg

Miért jó, hogy egylábas a gyakorlat?
Mert teljesen másként hat a törzsizmokra - ezért regeneráció alatt is is hasznos gyakorlat.

Ötvözi a bolgár guggolást és az elemelést. Az utóbbira a mindennapok során is szükségünk van, a bolgár guggolás része pedig erősíti a farizmodat és a combhajlítókat is.

bolgar2.jpg

Helyes kivitelezés
Tedd a hátsó lábad a padra, az elsőt pedig fixáld a padlón. Hajolj előre míg a súlyzókkal el nem éred a holtpontot - ahol a combhajlító izmaid teljesen meg nem nyúlnak.

Feszítsd meg a farizmodat, és a csípődet előrehozva emelkedj fel egy határozott mozdulattal. Figyelj, hogy a gyakorlatvégzésnél a hátad végig legyen egyenes, és a hasadat húzd magad alá. 

joga2.jpg

A végén pedig ne feledkezz meg a megfelelő mértékű lenyújtásról, ha másnap lábra szeretnél állni!

Magához a gyakorlathoz
és az utána való levezetéshez is
a KissLife Fitness & Gym
a legjobb hely Kelenföldön innen és túl. 


Mert a nagy melegben jól esik egy klimatizált, jól felszerelt,
modern edzőteremben kiadni a napi stresszt!

hetfotoledzek.jpg

Gyors joghurtos torta, sütés nélkül!

Ha vendégeket vársz, vagy csak magadat szeretnéd meglepni, örömmel fogod elkészíteni ezt a süteményt! Mennyei az íze, és hamar készen  van.

diet_1.jpg

Amikre szükséged lesz hozzá
- 5 deci natúr cukormentes joghurt
- 2 evőkanál étkezési zselatin
- 150 gramm édesítőszer
- 1 zacskó tortazselé
- hab tejszín
- gyümölcs ízlés szerintjoghurtos.jpg

Így készítsd el
Először a zselatint keverd össze a cukorral, majd add hozzá a joghurtot és alacsony lángon kevergesd folyamatosan. Miután felforrt, vedd le a gázról és várd meg míg langyossá nem hűl a massza.

Közben a tejszínből verj habot, és keverd hozzá a langyos katyvaszt. Ha a gyümölcsöket bele szeretnéd tenni, akkor itt az alakalom - ha szilikon formában gondolkozol, mindenképp tedd bele őket, mert utólag nem lesz az igazi. Ha pedig a tetejére, akkor ajánlatos kapcsos tortaformát használni, és a tetejére szórt gyümölcsökre ráhúzni a tortazselé réteget.  joghurtos2.jpg

Szeretnél még hasonló ötletekkel gazdagodni?

hetfotoledzek.jpg

Nyomtál már egy kézzel vállból rúddal?

Van néhány olyan gyakorlat, amit ugyan csinál 1-1 ember a teremben, de mástól nem igazán látod. Kipróbálnád, de óckodsz tőle, mert nem tudsz magabiztosan neki veselkedni. Na, ez a gyakorlat is éppen ilyen.
olimpiairud.jpg

Tudod, hogy mire dolgozol, ha az egykezes válltól nyomást csinálod rúddal?

Vállizomból dolgozol, de sokkal preventívebben, minta egyekezes súlyzóval végeznéd. Ráadásul ha ütőerőt akarsz növelni, ez tényleg a te gyakorlatod! olimpiairud2.jpg

Helyes kivitelezés
Szükséged lesz a teremben egy olimpiai rúdra és egy üresebb sarokra – ahol elférsz vele.

Az egyik felét helyezd a sarokba, a másikra pedig húzz annyi tárcsát, amennyivel még stabilan mozgatni tudod majd. Egyenes háttal, két kézzel hajolj le érte, billentsd arra az oldalra amelyiken használni szeretnéd, és engedd el az ellentétes kezeddel.

Az alaphelyzet innen lesz, néhány centivel a válladtól úgy, hogy 45 fokos szöget zárjon. Az intenzitást úgy tudod fokozni miközben tolod és visszaengeded a rudat, hogy a két oldal között nem tartasz pihenő időt!

mezomorf.jpg

Ehhez és hasonló hasznos gyakorlatokhoz
a 11. kerület szívében keresve sem találnál jobb helyet,
mint a KissLife Sportközpont!


Jól felszerelt, klimatizál, barátságos hangulatú edzőterem, szakmai segítséggel!

hetfotoledzek.jpg

Ezeket a hibákat követed el mikor szálkásítani akarsz

Számos tévhit árnyékolja be a célodhoz vezető utadat, amik nem csak gátakat szabnak, de akadnak közöttük sérülés veszélyesek is! Te is elköveted ezeket a hibákat? hasizom.jpg

A józan paraszti ész a hasizmokat tekintve egy kevésbé szakavatottat könnyen vakvágányra tud vinni. Attól, hogy kismillió felülést csinálsz, nem lesz kockás a hasad – látszólag.

Merthogy hiába lesz izmos ténylegesen a hasizmod, hogyha felette ott remeg a zsír. Előbb azt kell ledolgoznod, hogy értelmet nyerjen a történet. edzes-betegen_1.jpg

Zsírégetésre viszont nem kifejezetten a kardio a megoldás kifulladásig.

Hogy hatékonyabban menjen a testsúly csökkenés, ahhoz növelned kell izommal! Ugyanis minél nagyobb az izomtömeged, annál több energiára lesz szüksége a mozgáshoz a szervezetednek – így több zsírt éget el közben! izom1.jpg

Nem ehetsz bármit attól, hogy edzel.

Tested formájának 70%-a az étkezésen múlik, és csak a maradék 30-at tudod a testmozgással alakítani! Tehát jól gondold meg mit eszel és mennyit. l-karnitin2.jpg

Hogyha a 11. kerület környékén élsz,
akkor a
KissLife Sportcentrum
profi trénereire bátran támaszkodhatsz!


Klimatizált, jól felszerelt és modern edzőteremben segítenek elsajátítani a helyes gyakorlat végzéseket, és hasznos táplálkozási tanácsokkal is ellátnak!

Sőt, ha a blogra hivatkozol, kötelezettség- és díjmentesen felmérik állapotodat, hogy tudd honnan indulsz és mennyit kell dolgoznod a céljaidért! hetfotoledzek.jpg

süti beállítások módosítása