Avagy hogyan Ne legyünk krónikus mozgáskerülők...

Hétfőtől edzek...

Hétfőtől edzek...

Lemondani a krumpliról - tényleg ilyen maradi vagy?

2017. április 23. - KissLifeGym1

Mivel érdekel az edzés, biztos tagja vagy edző közösségeknek. Mikor szóba kerül a burgonya, mindenki egyből a szénhidrát tartalmát emeli ki, és jön a témaváltás. Ezerből egy ember az, aki tisztában van vele, hogy mi minden jótékony hatás szorult belé. Ha nem olajjal készíted, hogy aztán nyakig majonézbe mártsd, akár az étrended része is lehet!krumpli2.jpgBizony, mert B6- és C-Vitamin van benne, magnézium, kálium, vas, valamint rostok és protein. És tovább tudod turbózni, például úgy, ha karfiolos finom krumplipürét készítesz belőle görög joghurttal nyakon öntve. Hidd el, szeretni fogod.krumpli.jpgSőt, még nasinak is kiváló! Amennyiben vékonyra karikázva kókuszzsírban sütöd ki. Natúr joghurtba belekeversz egy kis mustárt, meg némi fűszert, és már is tunkolhatod.

Hogy válasszam meg a súlyokat?

A különböző méretű súlyokkal eltérő számú ismétléseket fogsz tudni végezni. Bemelegítéshez mindenképpen kis súlyokat kell kézbe venni, hogy utána mekkorára válts át, attól függ mit szeretnél elérni az edzéssel. De mégis mihez milyen nehéz súlyt válassz? gym.jpgHa izomtömeget szeretnél építeni, úgy válaszd meg a súlyt, hogy legalább 8 - legfeljebb 12 ismétlést tudj vele megcsinálni. Tehát, mire tizenkettedszerre végzed a gyakorlatot, az még koncentrált legyen, de azt érzed, hogy nem tudnál még egyet szabályosan kivitelezni.gym2.jpgErősítő céllal olyan súlyt használj, amivel maximum 6× vagy képes a gyakorlatra. A szettek közt kb 3 percnyi pihenőidőt tarts, így az izomrostok erősítő löketet kapnak. Erő-állóképesség szempontjából pedig úgy lődd be az értéket, hogy minimum 15× képes legyél koncentráltan megmozdítani a vasat.

Ha mégis bizonytalan lennél a témában, vagy hogy melyik gyakorlat felelne meg a célodhoz, az Edző Centrum trénereihez bátran fordulhatsz. Az első konzultációt és az állapotfelmérést díjmentesen végzi náluk minden edző.

Ezért nyomass szénhidrátot diéta alatt, barátom!

Mi is a fogyás egyik fő pillére? Kevesebb szénhidrátot viszel be, mint amennyire a szervezetnek szüksége van. Azonban, ha nagyon minimálisra csökkented a szénhidrát bevitelt, akkor edzés közben az izmokból vonja el tested az energiát.Viszont vannak olyan szénhidrátok, amik segítenek abban, hogy a kecske is jól lakjon, és a káposzta is megmaradjon.dieta_cottage2.jpgIlyen például a sportvilágban már jól bevált zabpehely. Megadja a jóllakottság érzetét, tele van rosttal, és az emésztésnek is hasznos. A napi rostszükségletedhez árpa fogyasztással is hozzá tudsz járulni. Egy fél csészényi árpa 22 gramm szénhidrátot tartalmaz, és 97 kalóriát.dieta_cottage.jpgA kenyeret sem kell megvonnod magadtól, amennyiben teljes kiőrlésű lisztből készültet veszel magadhoz. Két közepes vastagságú szelet körülbelül 160 kalóriát adhat a napi első étkezésedhez pirítósként, vagy egy kis cottage cheese-el.

Saját testsúlyos gyakorlatok a formás seggért!

Egy jó segg mindenképpen irigység tárgya: a lányok részéről, hogy nem az övék; a fiúkéról pedig, hogy nem ők döngetik. Ha napi 10 percet rászánsz a következő gyakorlatokra, a saját és a pasid boldogsága is garantált!melyguggolas2.jpgAz egyik ilyen nagyon hasznos gyakorlat az úgynevezett lóállás.
Állj minél szélesebb terpeszbe - de azért mikor leguggolsz, még stabil maradj. Vidd a talaj felé a csípőd annyira, hogy a combjaid vízszintesek legyenek vele, a lábfejek kifelé forduljanak, és a törzsed végig egyenes maradjon. Tartsd addig ezt pozíciót míg bírod, de legalább 20 másodpercig! Minél edzettebb a farizmod, annál tovább fogod bírni.melyguggolas.jpgPróbáltad már a mély guggolást?
Alattomosabb, mint gondolnád! Állj vállszélesnél nagyobb terpeszbe, guggolj le annyira, hogy a feneked még pont ne érintse a talajt, és tartsd meg magad néhány másodpercig. Ezt minél többször ismételd - míg koncentráltan tudod tartani magadat. A lábfejek enyhén kifelé nézzenek, a törzs pedig végig maradjon egyenes. Másként annyit fog érni ez a gyakorlat, mint halottnak a csók.

Még ma vesd bele magad, hogy meglegyen a hatásuk mire előkerülnek a rövid nacik.

edzocentrum.hu
kisslifegym.hu

Neked van gerinced?

Élettani szempontból átlagemberként is szükségünk van az erős törzsre, egy sportembernek viszont különösen! Hiszen a helyes testtartás a gyakorlatok elvégzésének egyik preventív alappillére. Amit ugye mindig szem előtt tartunk, mert nem akarunk lesérülni - és kiesni az edzésből.

Az egyik leghatékonyabb törzs erősítő a plank, amiről már a core edzés során beszéltünk. A különböző variánsaival még eredményesebbé teheted az edzést.plank.jpgEgy másik nagyon jó gyakorlat erre a fekvőtámasz oldalra fordulással. Többen úgy lehetnek vele, hogy könnyebb kifordulniuk a pozícióból oldalra, mint egy szabályos fekvőtámaszt megcsinálni... nekik üzenem: mindig abból kell a legtöbbet csinálni, amit nem szeretünk, mert nyilván azzal az izomzattal foglalkozunk a legkevesebbszer - így kevésbé fejlett.

Érdemes beépíteni ezeket a gyakorlatokat az edzéstervbe, hisz amit rutinná válnak, megtérül a beléjük fektetett munka!

Édességet falni bűn? - Nem, ha egészséges nasit eszel!

Ha alakformálás miatt edzel, azért nem jó barát az édesség; ha meg testépítés szempontjából, akkor meg azért. Ám a csaló napok helyett okosan is nassolhatsz!edesseget_falni_bun_nem_ha_egeszseges_nasit_eszel.jpgSzereted az uborkát? Karikázd bele natúr joghurtba. A két íz kellemesen fog harmonizálni, megadja az agynak a nass érzetét. Ráadásul még vitamint is beviszel a szervezetedbe vele, meg fehérjét. Na és ettél már almát sajttal? Könnyed, még is laktató. Arról nem is beszélve, hogy hozzájárul a napi fehérje, és jó-zsír mennyiségedhez.edesseget_falni_bun_nem_ha_egeszseges_nasit_eszel2.JPGDe ha ennél ínyencebb vagy, akkor készíthetsz sonka tekercset is, amibe fűszerrel meghintett joghurtos túrót csavarsz. És ha már túró! Szeletelj bele friss gyümölcsöt. Egy ilyen kombó laposan megtámogatja a napi fehérje- és vitamin beviteled is!

És még számos hasonló trükk van, amivel szénhidrát bomba nélkül kielégítheted az édességi utáni vágyad. A párosításoknak gyakorlatilag csak az ízvilágod szabhat tatárt.

edzocentrum.hu
kisslifegym.hu

Feszes, kidolgozott combok a nyári ruhádhoz

Hétről hétre jobban csúszunk bele a nyárba. Ha szeretnéd hogy a rövid nacid vonz a férfi szemeket, ideje munkához látni! Mutatok neked 2 gyakorlatot, amivel gatyába rázhatod combjaidat a bikini szezonra!feszes_kidolgozott_combok_a_nyari_ruhadhoz2.jpg

Ha igazán szép combokat szeretnél (és mellé feszes popót), akkor állj a vállnál szélesebb terpeszben, és guggolj! A törzsed végig egyenes maradjon, a lábfejek pedig kifelé nézzenek. Legalább 4×15 ismétlésre van szükség, hogy tényleg dolgozzanak azok az izmok, úgyhogy ne bliccelj el belőle. A hatékonyság fokozása érdekében használj súlyokat, és mikor leérsz tartsd meg a pozíciót 5 másodpercig.
feszes_kidolgozott_combok_a_nyari_ruhadhoz.jpg

Általános iskolában neked is biztos sokszor kellett mérlegállásban egyensúlyoznod. Akkor még biztos nem gondoltad volna, hogy ez mennyire remek alakformáló gyakorlat! Ahogy állásból döntöd előre a törzsed, a hátsó lábad addig vidd fel, hogy a törzs meghosszabbítása legyen - ahogy a fejed is! Ismételd meg 10-15× váltott lábbal.

Minden héten legalább 2× végezd el mindkét gyakorlatot, hogy igazán látványosan kifejthessék hatásukat!

edzocentrum.hu
kisslifegym.hu

süti beállítások módosítása