Avagy hogyan Ne legyünk krónikus mozgáskerülők...

Hétfőtől edzek...

Hétfőtől edzek...

3 diéta az orvosok ajánlásával!

2017. május 28. - KissLifeGym1

Minden ember hiú, és ha a testéről van szó, rögtön akarja a változást – ez a mentalitás képzi a divat diéták melegágyát. Ám a legtöbb diéta egészségtelen, és hosszú távon többet árt, mint használ. De hoztunk nektek 3 olyat, amit maguk orosvok javasolnak:

dieta.jpg

Paleo diéta
Egy időben ez is egyfajta divat diéta volt, idővel azonban bebizonyosodott, hogy tényleg hatásos – az egészség keretein belül.

Előnyben részesíti a gyümölcsök és az olajos magvak fogyasztását, és nagy ívben kerülendőnek tartja a fehér lisztet.

dieta3.jpg

Alacsony szénhidráttartalmú diéta
Nem kell teljesen száműzni a szénhidrátot az életedből, hiszen szüksége van a szervezetnek energiára, hogy működni tudjon.

Fehérjében dús étrendet von maga után, és a gyümölcsök mérsékelt fogyasztására int – hiszen azokban is van cukor. 

dieta2.jpg

Mediterrán diéta
Minimális feldolgozott élelmiszert teszünk az asztalra, mellette pedig sok halat, gyümölcsöt és zöldséget kell fogyasztani.

Szeretnél több, hasznos tippet?

hetfotoledzek.jpg

Te is izzadós vagy? - Itt az ellenszer!

Vannak, akik a mindennapi tevékenységek során is izzadnak – hát még a teremben, mikor szaggatják a vasakat. A ruhán is foltot hagy, és gyakran a szaga miatt is kellemetlenül érezzük magunkat. Téged is érint a probléma? Így tudsz tenni ellene! izzadas4.jpg

A reklámtermékek csak ideig-óráig fedik el az izzadtság szagotmég ha folt tényleg nincs a ruhán a divatos dezodoroknak, meg stifteknek hála.

A szag viszont hosszabb ideig végzett aktív testmozgás után érezhetővé válik, bármennyire drága cuccot is használsz a hónod alatt.

izzadas3.jpgVan otthon szájvízed?
Most mosolyogsz, meg hüledezel, de próbáld ki! Kend a hónod alá, és érezni fogod a különbséget!

A szájvíz megöli a kellemetlen szagokért felelős baktériumokat, és összehúzza a pórusokat – így nem fogsz annyira verejtékezni. izzadas2.jpg

Persze, izzadni kell, hiszen a méreganyagok így távoznak a szervezetből, tehát ezt a trükköt ne napi szinten alkalmazd!

A kánikulában sokszor nincs kedve az embernek edzeni, mert attól is megizzad, ha odanyúl egy pohár vízért. De képzeld, a KissLife Fitness & Gym egy jól felszerelt, modern, kondicionált terem! Igényes zuhanyzóval! - Így az edzés élménye és a higénia is garantált!

hetfotoledzek.jpg 

Te végig tudod csinálni a légiós edzést?

Mi egy idegenlégiós ismérve? Végtelen tűrő- és állóképesség. Elgondolkodtál már azon, hogy érik el ezt a szintet? Nem kell tovább találgatnod, elhoztuk neked a szuperkatonák titkát!
legio3.jpg

A hét első 5 napjában kő kemény másfél órás edzéssel kezdik a reggelt.

Először futnak, majd saját testsúlyos gyakorlatokkal bombázzák izmaikat – amit a nem túl változatos gyakorlatok tükrében nem egy edző tart, hanem egy úgynevezett napos.

legio2.jpgFutás alatt pedig cirka 15 kilométert érts, teljes menetfelszerelésben - ami nem kis plusz súlyt ró a katonákra.

Nincs olyan náluk, hogy bemelegítő rész, sem gyalog galopp. Kő kemény futás van, váltott útvonalakon - ami azért fontos, hogy kialakuljon a fizikai- és mentális alkalmazkodásuk mindenfajta terepre.
legio4.jpg

Visszaérkezve a laktanyához pedig a saját testsúlyos gyakorlatoké a terep.

Hogy milyen sorrendben követik egymást a gyakorlatok, az a naposra van bízva. De mindenképp szerepelnie kell benne has gyakorlatoknak, fekvőtámasznak, húzódzkodásnak, és láb nélküli kötélmászásnak is.

Edzésmódszert tekintve pedig a piramis módszertől kezdve a köredzésen át mindent felvonultatnak! legio.jpg

Délutánonként pedig erőnlétnövelő gyakorlatokat végeznek, önállóan. Ehhez viszont már kapnak mankót, egy fitness világban szakavatott társuktól.

Étkezés szempontjából a menza kosztra kénytelenek hagyatkozni, valamint semmiféle táplálék kiegészítőt és fehérje port nem használhatnak.

Ha légiós nem is leszel, izmos tested még lehet!
Nem kell más hozzá, mint elszántság és egy jól felszerelt, modern edzőterem!

Gyere a KissLife Sportcentrumba!
Itt minden eszközt megadunk egy hatékony edzéshez!

hetfotoledzek.jpg

Ettől lesz igazán formás a segged!

Tök jó, ha valakinek szép formás feneke van. De azt tudtad, hogy nem csak szemet gyönyörködtető látvány, hanem a testtartásodhoz és a mozgásodhoz is hozzájárul a feszes farizom? A következőképpen tudod igazán megdolgoztatni: squat.jpg

Guggolás
Állj vállszélességű terpeszbe, előre néző lábfejekkel. Olyan mélyre guggolj, hogy a combjaid vízszintesek legyenek a talajjal. Ügyelj rá, hogy térdeid ne menjenek a boka vonala elé!squat2.jpg

Lábemelés
Ereszkedj négykézlábra, és az egyik lábad kinyújtva emelgesd 20-30 másodpercig – azután ismételd meg a másik lábaddal. Nehezítés gyanánt használj bátran bokasúlyt! squat3.jpg

Csípőemelés
Feküdj hanyatt és talpaid csípőszélesen támaszd meg felhúzott térdekkel. A tested mellé nyújtsd ki a karjaidat, majd emeld meg a csípőd és tartsd ki kb 20 másodpercig, aztán engedd vissza. Legalább 15× ismételj.

Több hasznos gyakorlatra vágysz?
KissLife Sportcentrum minden eszközt és segítséget megad hozzá a számodra!hetfotoledzek.jpg

Kalóriagyilkos edzés

Amilyen gyorsan szaladnak fel ránk a kilók, olyan nehezen szabadulunk meg tőlük. Ha igazán hatékonyan szeretnéd eltűntetni a zsírréteget, nem elég odafigyelned az étkezésre, és a végtelenségig kardiozni. A képletbe még egy fontos tényezőt is be kell iktatnod: 

fat_1.jpg

Az evidens, hogy kevesebb kalóriát kell bevinned a szervezetedbe, mint amennyit az felhasznál a nap során. Ha pedig több izmot pakolsz magadra, akkor még több kalóriára lesz süksége az optimálus működéshez.

Tehát, sokkal produktívabb lesz az edzésed, ha az egész testet átmozgató gyakorlatokat végzel a kardio és az aerob mozgás mellett!

joga.jpgIlyen például a TRX és a kettlebell.

Csoportos óra keretein belül is űzheted, ha kell a húzóerő és az útmutatás. Ha pedig úgy érzed egyedül is boldogulsz, akkor szabadon végezhetsz ilyen jellegű gyakorlatokat az edzőtermekben. c700x420.jpg

KissLife Sportközpontban minden segítséget megkapsz hozzá, hogy igazán eredményes legyen a fogyásod, miközben izmosodsz!

Sőt, ha a blogra hivatkzol, díjmentesen és kötelezettségek nélkül felmérik az állapotodat, és hasznos táplálkozási tanácsokkal is ellátnak! 

hetfotoledzek.jpg

Tényleg haszontalanok a sportitalok?

Sokan nem igazán fogják fel, hogy nagyon is sok, lényegi különbség van a sportitalok és az energiaitalok között! Te fogyasztod bármelyiket?  tuledzes4.jpg

Miért iszol energiaitalt?
Mert van benne koffein és némelyikben taurin – és valamennyiben rengeteg a cukor.

Ehhez képest mit tud a sportital?
Ezek valójában izotóniás italok, amik arra hivatottak, hogy elejét vegyék az extrém dehidratáltságnak. 

sportital2.jpg

Mert ugye, aki aktívan sportol, az a mozgás során nem csak vizet veszít szervezetéből, hanem fontos ásványianyagokat is.

Izotóniás italokat akkor van értelme fogyasztani, hogyha huzamosabb ideig végzel kardio- vagy aerob mozgást. Egy kondi edzésnél a víz is tökéletesem kielégíti a szervezet igényeit. sportital.jpg

 A BioTech USA Isotonic - Hydrate & Energize italpora kellő energialöketet ad, miközben újratölti a kiürült ásványi anyag raktárat.

Próbáld ki ma, mennyit dob az edzéseden egy ilyen sportital!
Gyere a KissLife Fitness & Gymbe, és hivatkozz a blogra, hogy edzés előtt díjmentesen felmérjék aktuális állapotodat, és hasznos táplálkozási tanácsokkal is ellássanak!

hetfotoledzek.jpg

Az anyaság rossz kifogás a puhányságra!

Mikor egy nő gyermeknek ad életet, az anyaság lesz számára az első – ami teljesen helyénvaló. Viszont a testét sem szabad elhanyagolnia, mert mikor visszakerül a felnőttek mókuskerekébe, majdhogynem a nullával lesz egyenlő nőtársaival szembeni önbizalma.

baby.jpgBelegondoltál már, hogy a gyerkőcnek is előnyére válik,
ha eleve a sportos élethez szokik?


Ha pedig együtt edzetek, a közös köteléket is erősíti, hiszen nem csak hasznosan töltitek az időt, de még jól is szórakoztok! baby2.jpg

Lényegében minden gyakorlat kivitelezhető akkor is, ha közben nem tudod kire bízni a lurkót!

Próbáld ki, hidd el te is élvezni fogod! 

Ha pedig egy kis felnőtt társaságra vágynál,
gyere a
KissLife Fitness & Gymbe!

 

Kellemes és modern környezet, barátságos hangulat, jól felszerelt edzőterem, profi segítség. Amennyiben inkább valami csoportos órát próbálnál ki a kondi helyett, az aktuális órarendben tudsz szemezgetni.

Az ideális körülmény nagyon ritka, de az optimálisat mi hozzuk létre.

A hasra hízóknál nagyobb az elhalálozási ráta

Nem véletlen, hogy a média azt szajkózza, mennyire súlyos következményei lehetnek az elhízásnak. A hasra rakódott zsír azonban tényleg veszélyes, mert nem bőr alatti, hanem zsigeri zsír. Tudod miért lényegi különbség ez?zsir.jpgMert a zsigeri zsír a „sima” hájjal szemben nem a bőrréteg alatt, hanem mélyen a hasüregen belül van – és a belső szervek közti üregeket tölti ki.

Emiatt szolgálnak a zsírpárnák olyan sok betegség melegágyának. A jó hír, hogy a nagyobb baj megelőzhető, ám teljes életmódváltás szükséges hozzá. zsir2.jpg

Elkezdeni talán nem lesz olyan könnyű, de amint a napi rutinoddá válik a rendszeres sport és hogy a chips helyett inkább mandulát, vagy aszalt gyümölcsöt tömsz a szádba, sokkal jobban fogod érezni magadés már nem érzed akkora kihívásnak!

Persze, kevésbé megterhelő a szervezetnek, ha eleve megelőzzük az elhízást. Tehát, ha még nem tartozol  a túlsúlyos kategóriába, mindenképpen koncentrálj a prevencióra!zsir3.jpgHogy zökkenőmentesen menjen az életmódváltás, a KissLife Sportközpont személyi edzőinél szakértő kezekben leszel! Nekem is nagy terhet vettek le a vállamról vele, hogy nem csak sodródtam az árral, hanem vezettek az úton!

Hivatkozz a blogra, hogy díjmentesen és kötelezettségek nélkül felmérjék az állapotodat. Az info@kisslifegym.hu címen tudsz velük időpontot egyeztetni a kb fél órás, személyes konzultációra.

süti beállítások módosítása